Lajme

KESHILLTARET

Filter
  • No option found!
Reset
Resize the map
Loading

Në platformën tonë zgjedhore, mbrojtja  dhe mirëqenia sociale do të jetë një ndër shtyllat në bazë të së cilës do të ndërtohet strategjia për punë me qytetarët e Komunës së Gostivarit, ku do të planifikojmë mjete të mjaftueshme buxhetore për mbrojtje, ndihmë dhe përkrahje për personat në rrezik social, personat me aftësi të kufizuar, të moshuarit, fëmijët në rrugë, komunitetet me rrezik më të theksuar social, respektivisht, të gjithë ata të cilët janë në rrezik social të çfardo lloji dhe që mund të ketë pasoja për mirëqenien e tyre. E drejtë bazike e çdo individi është të pasurit …

Në platformën tonë zgjedhore, mbrojtja  dhe mirëqenia sociale do të jetë një ndër shtyllat në bazë të së cilës do të ndërtohet strategjia për punë me qytetarët e Komunës së Gostivarit, ku do të planifikojmë mjete të mjaftueshme buxhetore për mbrojtje, ndihmë dhe përkrahje për personat në rrezik social, personat me aftësi të kufizuar, të moshuarit, fëmijët në rrugë, komunitetet me rrezik më të theksuar social, respektivisht, të gjithë ata të cilët janë në rrezik social të çfardo lloji dhe që mund të ketë pasoja për mirëqenien e tyre. E drejtë bazike e çdo individi është të pasurit një j…

Krijimi i një fshati autokton turistik në malësinë e Gostivarit (mëhalla Fërtok, fshati Tërnov).

Trajnimin e Udhëheqësve malorë dhe sidomos Udhëheqësve për Ski - touring, të cilët mund të ofrojnë turizëm apo ture në male edhe gjatë periudhës së dimrit pa patur infrastrukturë për skijim;

Krijimin e organizuar të shpëtimtarëve alpinë (malorë), psh.:  (Ohrid Montain Rescue).- praktikat evropiane per turizmin malor e kanë të domosdoshme krijimin e shpëtimtarve të cilët funksionojnë në bazë vullnetare;

Organizimi i një Outdoor Festival, me gara të ndryshme si: vrapimi ne ma, gara me montainbike, gara me ngjitje në shkëmb (climbing);

Gjetja e një shkëmbi për climbing (apo ngjitje në shkëmb) një trend i ri dhe shumë tërheqës, normal me konsultimin e shoqatave apo ekipeve që e praktikojne këtë sport;

Pregaditja e shtigjeve malore për Hiking dhe montainbaiking, përveç atyre ekzistuese në bashkëpunim me shoqatat malore, studimi dhe shenjëzimi i të njëjtave;

Në mandatin 2021 - 2025, Zhvillimi Ekonomik Lokal do të jetë një prioritet që do të zgjidhet. Kështu, së bashku, do të kemi mundësi të ndikojmë më shumë në ekonominë lokale. Bizneset kanë nevojë për ndihmë e mbështetje, ashtu siç kanë nevojë edhe bujqit, blektorët që në mandatin 2021 - 2025 nuk do të ju mungoj. Përkrhaje institucionale do të ketë dhe turizmi, ekoturizmi dhe agroturizmi.